Risotto cu ciuperci (intoleranţă la gluten)

risotto cu ciuperci shutterstock 152216315 jpeg

Un delicios risotto făcut cu supă în care au fiert legumele. Îl poţi servi ca atare sau ca garnitură pentru felul principal şi este foarte indicat pentru cei care suferă de intoleranţă la gluten. Cantităţile sunt pentru patru porţii.

Ingrediente

1 lingură ulei 3 cepe, tocate 1 căţel usturoi, pisat 1 linguriţă pătrunjel 1 linguriţă tijă de ţelină tocată mărunt sare piper 1 1/2 cană ciuperci feliate 1 cană lapte 1/4 cană smântână 1 cană orez 5 căni supă legume 1 linguriţă unt 1 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie la flacără potrivită. Sotează ceapa. Pune pătrunjelul, usturoiul, tija de ţelină, sare şi piper. Lasă 2-3 minute apoi adaugă ciupercile. Dă focul mai încet şi lasă pe foc până când se înmoaie ciupercile.

Toarnă laptele şi smântâna în tigaie şi amestecă împreună cu orezul. Lasă să fiarbă. Apoi pune şi supa, câte o cană pe rând, pâ se absoarbe.

Când s-a fiert orezul, pune untul şi parmezanul şi dă la o parte de pe foc. Serveşte cât e fierbinte.

sursa: allrecipes.com

sursa foto: Shutterstock