Ruladă cu cacao şi nuci (diabet, obezitate)

Continuăm seria reţetelor de regim, în cazul a diferite afecţiuni. Această ruladă este fără zahăr, perfectă pentru cei care suferă de diabet sau de obezitate.
Ingredinte
Pentru blat
8 linguri făină ½ linguriţă praf de copt 1 vârf de cuţit de sare 1 lingură îndulcitor praf 3 linguri ulei 5 ouă 5 linguri lapte
Pentru cremă
7 linguri cacao
1 l lapte
3 linguri îndulcitor praf
3 linguri făină
50 g unt
150 g nuci fărâmiţate
Mod de preparare
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu praful de îndulcitor. La crema de gălbenuşuri adaugi uleiul în fir subţire, laptele,
făina şi praful de copt. O încorporezi în compoziţia de albuşuri.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt torni amestecul şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute. După aceea, pui un prosop umed peste blat şi-l răstorni. Dezlipeşti
cu atenţie hârtia de copt.
Pentru cremă, mixezi făina cu cacaua şi îndulcitorul. Treptat, torni laptele.
Pui compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până se îngroaşă. La final, adaugi untul. Când se răceşte, pui nucile sfărâmate, întinzi crema peste blat şi rulezi. Dai rulada la rece aproximativ 2 ore înainte să o serveşti.
sursa foto: StockFood