Ruladă cu cacao şi nuci (diabet, obezitate)

rulada cacao nuci StockFood 11205286 HiRes jpeg

Continuăm seria reţetelor de regim, în cazul a diferite afecţiuni. Această ruladă este fără zahăr, perfectă pentru cei care suferă de diabet sau de obezitate.

Ingredinte

Pentru blat

8 linguri făină ½ linguriţă praf de copt 1 vârf de cuţit de sare 1 lingură îndulcitor praf 3 linguri ulei 5 ouă 5 linguri lapte

Pentru cremă

7 linguri cacao

1 l lapte

3 linguri îndulcitor praf

3 linguri făină

50 g unt

150 g nuci fărâmiţate

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu praful de îndulcitor. La crema de gălbenuşuri adaugi uleiul în fir subţire, laptele,

făina şi praful de copt. O încorporezi în compoziţia de albuşuri.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt torni amestecul şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute. După aceea, pui un prosop umed peste blat şi-l răstorni. Dezlipeşti

cu atenţie hârtia de copt.

Pentru cremă, mixezi făina cu cacaua şi îndulcitorul. Treptat, torni laptele.

Pui compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până se îngroaşă. La final, adaugi untul. Când se răceşte, pui nucile sfărâmate, întinzi crema peste blat şi rulezi. Dai rulada la rece aproximativ 2 ore înainte să o serveşti.

sursa foto: StockFood