Rulouri de dovlecei cu peşte şi orez (pentru boli de stomac)

Cei care adoră mâncarea asiatică, cu siguranţă vor fi curioşi să încerce aceste rulouri de dovlecei cu peşte.
De ce ai nevoie pentru rulouri de dovlecei cu peşte şi orez
› 2 dovlecei proaspeţi › 1 conservă de ton întreg › ½ cană de orez de sushi › 2 linguri oţet › sare › ½ linguriţă zahăr Pentru sos: › 20 g ceapă verde tocată (numai partea albă) › 10 g ghimbir ras › 20 ml vin dulce › 20 ml ulei › 30 g praf wasabi › 50 ml apă › 50 ml sos de soia de calitate
Cum se prepară rulouri de dovlecei cu peşte şi orez
Speli dovleceii, le tai codiţele şi îi feliezi pe lung cu cuţitul econom (cel de curăţat cartofi). Frigi feliuţele pentru 30 de secunde pe fiecare parte. Laşi deoparte. Desfaci conserva de ton şi scurgi uleiul.
Separat prepari orezul: îl fierbi într-o oală acoperită cu un capac greu: la foc mare - 2-3 minute, la foc mediu - 3-4 minute, apoi la flacără mică aproximativ 10 minute.
Separat faci un amestec de oţet, zahăr şi sare. După fierbere, laşi orezul să se „odihnească“ 2-3 minute, apoi torni amestecul preparat anterior şi combini, având grijă să nu striveşti boabele. Acum prepari sosul. Amesteci praful de wasabi cu apa, până când obţii o pastă fină. Adaugi ghimbirul, amestecând continuu, apoi torni, treptat, sosul de soia, pe urmă vinul şi încorporezi bine. La final, adaugi ceapa tocată fin şi amesteci să se combine aromele.
Înfăşori o linguriţă de orez pe o jumătate de foaie de dovlecel fript, apoi pui o bucată de ton şi prinzi cu scobitori. Serveşti alături de deliciosul sos wasabi.