Salam de biscuiti
Salamul de biscuiți este un desert clasic și foarte popular în multe gospodării, datorită faptului că este ușor de preparat, nu necesită coacere și este extrem de versatil.
Ingrediente
200 g biscuiți fără zahăr
100 g alune de pădure
100 g curmale fără sâmburi
50 g cacao pudră
50 ml ulei de cocos
50 g fulgi de cocos
100 ml lapte extract de vanilie
sare
Mod de preparare
Mărunțești biscuiții și alunele de pădure (le poți tăia grosier sau le poți măcina în funcție de preferințe). Adaugi și fulgii de cocos.
Pui curmalele într-un blender și mixezi până devin o pastă fină. Dacă este necesar, adaugi puțin lapte pentru a facilita mixarea.
Într-un bol mare, amesteci pasta de curmale cu cacaua pudră, uleiul de cocos topit, extractul de vanilie și un praf de sare. Amesteci bine până obții o compoziție omogenă. Adaugi biscuiții mărunțiți în amestecul de cacao și curmale. Torni laptele treptat, amestecând continuu până obții o compoziție lipicioasă, dar omogenă.
Pui compoziția pe o folie alimentară și o modelezi în formă de salam. Înfășori strâns folia în jurul compoziției și răsucești capetele pentru a forma un cilindru compact. Dai salamul de biscuiți la frigider cel puțin 2 ore sau până se întărește suficient pentru a fi tăiat.