Salată caldă de cartofi cu linte

Carrot Lentil with Yoghurt jpeg

Din legume precum cartofi, linte, broccoli, morcovi sau ardei, preparate în diverse combinaţii, poţi crea mâncăruri deosebit de gustoase şi prietenoase cu sănătatea. Ingrediente 6 cartofi mici 1 cană linte ½ tijă ţelină apio 2 morcovi 1 ardei gras zeamă de lămâie ulei sare piper Pentru sos 200 g smântână grasă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 căţei usturoi zdrobiţi sare, după gust câteva fire cepşoară rondele de ceapă pane, opţional

Pentru sos, amesteci smântâna cu usturoiul, cu sare şi cu zeama de lămâie, presari cepşoara tăiată mărunt, apoi îl dai la rece. Speli bine cartofii, ardeiul şi morcovii, îi cureţi şi îi tai. Îi aşezi într-o tavă, torni peste ei ulei, sare şi piper după gust, apoi îi dai la cuptorul încins până se rumenesc şi se pătrund. Îi scoţi şi îi pui într-un bol.

Speli lintea şi o fierbi 50 de minute, având grijă ca tot timpul să fie acoperită de apă. O scurgi, o laşi la răcit şi o răstorni în bol. Tai ţelina rondele şi o pui peste restul ingredientelor. Torni ulei şi zeamă de lămâie, în funcţie de cât o vrei de acră şi amesteci uşor.

Serveşti salata cu sos şi, dacă vrei, cu rondele de ceapă pane.