Salată caldă de legume (hipertensiune arterială)

salata calda legume hipertensiune jpeg

Suferinzilor de hipertensiune arterială le sunt recomandate următoarele alimente: lapte bătut, zer, brânză slabă de vaci, iaurt preparat din lapte degresat, ouă de prepeliţă, carne slabă de vacă, viţel, pui, găină şi curcan. Peşte alb: şalău, biban, ştiucă, lin fierte ori fripte pe grătar. Şi bineînţeles foarte multe legume.

Ingrediente

1 salată verde 500 g ciuperci 1 dovlecel 4 ridichi 2 ardei graşi verzi 1 vânătă ulei 3 căţei usturoi 1 ceapă zeama de la 1 lămâie cimbru proaspăt

Mod de preparare

Încingi grătarul, pui usturoiul şi ceapa tăiată inele, laşi puţin şi adaugi dovlecelul rondele, vânăta cuburi şi ciupercile tăiate pe lung şi le frigi rapid pe ambele părţi. Le scoţi pe şerveţele absorbante. Tai ardeii graşi şi ridichile rondele, rupi salata verde spălată şi uscată şi le pui într-un bol. Stropeşti salata cu zeamă de lămâie, câteva picături de ulei şi presari cimbru proaspăt.