Salată cremoasă de pui cu tarhon (diabet)

salata cremoasa de pui cu tarhon jpeg

Puţină maioneză slabă şi puţină maioneză fac împreună un dressing delicios şi potrivit pentru această salată.

Ingrediente (8 porţii)

1 kg piept de pui dezosat, fără pieliţe 1 cană supă de pui 1/3 cană alune 2/3 cană smântână slabă 1/2 cană maioneză slabă 1 lingură tarhon uscat sare piper 1 1/2 cană tulpină ţelină tocată 1 1/2 cană struguri roşii tăiaţi pe jumate

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune puiul într-un vas de sticlă. Torni supa în jurul puiului şi îl bagi la cuptor nu mai pult cât să devină roz în centru. Ca, 30-35 de minute la foc moderat. Apoi, aşezi puiul pe un fund de lemn până se mai răceşte, apoi îl tai cuburi. Între timp, împrăştie alunele pe o foaie de copt şi laşi la cuptor cam 5 minute la foc mai iute. Laşi să se răcească. Amestecă smântâna, maioneza, tarhonul, sare şi piper într-un bol. Adaugă ţelina, strugurii, puiul şi alune. Amesteci bine şi laşi la frigider cam o oră înainte de a servi.