Salată cremoasă de pui cu tarhon (diabet)

Puţină maioneză slabă şi puţină maioneză fac împreună un dressing delicios şi potrivit pentru această salată.
Ingrediente (8 porţii)
1 kg piept de pui dezosat, fără pieliţe 1 cană supă de pui 1/3 cană alune 2/3 cană smântână slabă 1/2 cană maioneză slabă 1 lingură tarhon uscat sare piper 1 1/2 cană tulpină ţelină tocată 1 1/2 cană struguri roşii tăiaţi pe jumate
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Pune puiul într-un vas de sticlă. Torni supa în jurul puiului şi îl bagi la cuptor nu mai pult cât să devină roz în centru. Ca, 30-35 de minute la foc moderat. Apoi, aşezi puiul pe un fund de lemn până se mai răceşte, apoi îl tai cuburi. Între timp, împrăştie alunele pe o foaie de copt şi laşi la cuptor cam 5 minute la foc mai iute. Laşi să se răcească. Amestecă smântâna, maioneza, tarhonul, sare şi piper într-un bol. Adaugă ţelina, strugurii, puiul şi alune. Amesteci bine şi laşi la frigider cam o oră înainte de a servi.