Salată cu năut şi ton (pentru diabet)

Plină de proteine şi fibre, această salată de năut şi ton este gata numaidecât. dacă vrei îi poţi adăuga nişte fulgi de ardei iute sau piper roşu.
Ingrediente
450 g năut fiert şi scurs 2 conserve de ton in suc propriu, scurse 1 ardei roşu gras, tocat fin 1 ceapă roşie tocată 1/2 cană pătrunjel tocat 4 linguriţe capere, scurse 1 1/2 linguriţă rozmarin tocat 1/2 cană zeamă de lămâie 4 linguri ulei piper sare 8 căni legume diverse
Mod de preparare
Amesteci năutul, tonul, ardeiul, ceapa, pătrunjelul, caperele, rozmarinul, jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie şi 2 linguri de ulei într-un vas. Asezonezi cu piper. Combini restul de zeamă de lămâie şi de ulei şi sare într-un alt vas. Pui legumele diverse şi amesteci bine. Împarţi în patru boluri şi pui salata de ton pe deasupra.
Per porţie: 290 calorii; 16 g grăsimi (2 g saturate, 11 g monosaturate); 12 mg colesterol; 28 g carbohidraţi; 17 g proteine; 9 g fibre; 505 mg sodiu; 638 mg potasiu.