Salată cu orez şi ton (pentru gastrită)

salata cu orez si ton jpeg

Cei care au probleme cu stomacul trebuie să evite mâncărurile grele, cu multe grăsimi sau care se digeră greu. Pentru o cină uşoară pot prepara o salată de orez şi ton.

De ce ai nevoie pentru salată de orez şi ton

200 g orez

1 conservă ton în suc propriu

2 oua fierte tari

1 ardei roşu

50 g mazăre fiartă

100 g ciuperci sotate

sare

piper

Pentru sosul de iaurt

100 g iaurt

1-2 căţei de usturoi

1 linguriţă ulei

sare

piper

1 lingură zeama de lămâie

Cum se prepară salată de orez şi ton

Fierbi orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui orezul în boluri şi adaugi ouăle tăiate jumătăţi, mazarea, tonul din conservă, ardeiul spălat şi curăţat de cotor şi seminţe, ciupercile tăiate felii şi sotate. Potriveşti de sare şi piper. Pentru sosul de iaurt, cureţi şi pisezi căţeii de usturoi. Îi freci cu uleiul, până obţii o pastă asemănătoare maionezei. Amesteci cu iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi torni sosul în salată. Guşti şi torni, dupa gust, din zeama de lămâie. Laşi 10 minute înainte de a servi salata, pentru a se combina aromele.