Salată cu piept de curcan

1 captura de ecran din 2019 05 22 la 16 37 18 png png

O salată simplă şi super sănătoasă cu un dressing delicios, pe care o poţi prepara în 10 minute şi o poţi lua la birou pentru un prânz sănătos.

Ingrediente pentru salată cu piept de curcan:

1 piept de curcan dezosat 1 lingură de muştar 1 lingură unt moale 1 morcov 1 ceapă 1 bucată ţelină 2 căţei de usturoi sare piper pentru salată: 1 salată verde creaţă 200 g baby spanac 200 g rucola 500 g ridichi 3 linguri de ulei de măsline sare 1 lingură zeamă lămâie pentru sos: 1 lingură miele 2 linguri muştar 1 linguriţă muştar boabe 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare salată cu piept de curcan:

Pieptul de curcan îl ungi cu unt şi muştar şi-l laşi la marinat 2 ore, la frigider. După aceea îl pui la fiert cu legumele curăţate, sare şi piper, după gust. Îl laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie.

Între timp, pregăteşti salata. Speli frunzele de salată şi de spanac şi le usuci pe un prosop de hârtie. Tai ridichile rondele şi le amesteci cu celelalte verdeţuri. Adaugi uleiul de măsline, zeama de lămâie şi sare, după gust. Amesteci bine salata.

Pentru sos, combini muştarul cu mierea. Adaugi zeama

de lămâie, uleiul de măsline şi amesteci bine. La final, pui muştarul boabe. Serveşti pieptul de curcan feliat, cu sos de muştar, îm-

preună cu salata proaspătă de verdeţuri.