Salată de hrișcă cu sfeclă roșie
Hrișca nu conţine grăsimi şi este bogată în rutin, un element care, aşa cum arată studiile, reduce colesterolul şi tensiunea arterială.
Ingrediente
1 sfeclă roșie de mărime potrivită
2-3 linguri oțet
100 g hrișcă
100 g ciuperci
1 lingură ulei
3 căței de usturoi
1 ceapă roșie
2 linguri alune de pădure coapte
1 ardei iute
sare
piper
1 legătură pătrunjel
Pentru dressing:
2 linguri ulei
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare
Tai ceapa roșie julien, o pui într-un bol cu puțină sare și cu câteva linguri de oțet. O lași la rece cel puțin 30 de minute, apoi o speli bine.
Speli hrișca în câteva ape și o fierbi în apă cu sare, apoi o strecori și o pui într-un bol.
Speli sfecla și o coci în cuptorul încins până ce se înmoaie, apoi o lași la răcit și o cureți de coajă. O tai rondele și o pui peste hrișcă.
Speli și tai ciupercile. Încingi o lingură de ulei, adaugi usturoiul feliat, amesteci și pui ciupercile, sare și piper, după gust. Le sotezi până când scade lichidul lăsat de ele. Speli ardeiul iute, îi scoți semințele și nervurile și îl tai mărunt.
Răstorni în bol ciupercile, adaugi ardeiul și ceapa roșie și amesteci. Combini zeama de lămâie cu uleiul, presari pătrunjelul spălat și tocat, alunele curățate de coajă și tăiate grosier, torni dressingul, amesteci și servești.