Salată de pere şi tije de ţelină, pentru sănătatea oaselor

Perele crocante sunt amestecate cu brânză Cheddar şi nuci în această delicioasă salată. Poţi înlocui brânza Cheddar cu parmezan.
Ingrediente
4 tije de ţelină, tocate 2 linguri oţet mere 2 linguri miere sare 2 pere, tăiate bucăţele 1 cană cu brânză cheddar răzuită sau parmezan răzuit 1/2 cană nuci, bucăţi piper
Mod de preparare
Pune bucăţile de tijă de ţelină tocate în apă cu gheaţă timp de 15 minute.
Amestecă oţetul, mierea şi sarea într-un vas mare. Adaugă perele şi amestecă. Adaugă ţelina, brânza şi nucile şi amestecă. Asezonează cu piper.
Serveşti la temperatura camerei sau rece.
Per porţie: 215 calorii; 13 g grăsimi (5 g saturate, 4 g monosaturate); 20 mg colesterol; 20 g carbohidraţi; 5 g proteine; 4 g fibre; 240 mg sodiu; 219 mg potasiu.
Bonus: Calciu (15% din doza zilnică recomandată)