Salată de portocale şi avocado

Această salată viu colorată poate fi aperitivul perfect pentru un prânz perfect şi săracă în colesterol.
Ingrediente
Pentru vinegretă
1 ceaşcă coriandru verde 1/2 cană ulei măsline 1/4 cană zeamă lămâie 1/4 cană zeamă portocale sare piper un căţel usturoi pisat
Pentru salată
2 portocale
4 mâini de diferite feluri de salată
1 avocado tăiat
1/4 cană ceapă roşie
1/2 cană vinegretă preparată cu ingredientele de mai sus
Mod de preparare
Pentru vinegretă, fă un piure din coriandru, ulei, zeamă de lămâie, zeamă de portocale, sare, piper şi usturoi în blender.
Pentru salată, taie ambele capete ale portocalelor. Cu un cuţit ascuţit, dă la o parte pieliţa şi partea albă. Taie felii din portocală şi pune într-un bol. Adaugă salata, avocado, ceapa şi vinegreta. Amestecă.
Per porţie: 228 calorii; 19 g grăsimi (3 g saturate, 14 g monosaturate); 0 mg colesterol; 15 g carbohidraţi; 3 g proteine; 7 g fibre; 149 mg sodiu; 701 mg potasiu.
Bonus: Vitamin C, Vitamin A, Folaţi, Potasiu.
sursa: eatingwell.com