Salată de pui cu roşii şi broccoli

salata broccoli rosii pui jpeg

Această salată de pui cu roşii şi broccoli, are un gust deosebit şi este uşor de pregătit.

Ingrediente pentru salată de pui cu roşii şi broccoli

1 kg piept de pui, fără oase şi pieliţe şi tăiat felii

4 căni bucheţele de broccoli

1 kg roşii

2 linguriţe + 3 linguriţe ulei

sare

piper

praf de chili

1/4 cană zeamă de lămâie

Mod de preparare salată de pui cu roşii şi broccoli

Pui puiul într-o tigaie sau cratiţă cu sucifientă apă cât să acopere; laşi să fiarbă la foc iute. Acoperi, dai focul mai încet şi laşi carnea să se pătrundă bine, 10-12 minute. transferi pe un fund de lemn. Când s-a răcit îl tai bucăţi mici.â

Fierbi apă într-o oală, adaugi broccoli şi laşi să se înmoaie, 3-4 minute. Scurgi şi dai prin jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Între timp, curăţă de coto roşiile şi le tai în jumate. Le scoţi seminţele. Le laşi să se scurgă pe o hârtie absrobantă. Pui o cratiţă mare pe foc. Ungi roşiile cu puţin ulei şi le pui cu partea tăiată în jos. Le laşi până se încreţesc şi se înmoaie, 4-5 minute. Apoi le întorci pe partea cealaltă, după ce ai uns cu ulei. Când pieliţa s-a încreţit de tot, o elimini. dai deoparte să se răcească.

În aceeaşi cratiţă, încingi restul de ulei. Pui sare, piper şi chili şi laşi pe foc, amestecând constant, 45 de secunde. Torni cu grijă zeama de lămâie, apoi dai tigaia la o parte de pe foc. Amesteci această compoziţie cu puiului, broccoli şi roşiile într-un bol.