Salată de pui cu tarhon (diabet)

Dacă ai diabet, indiferent de stadiu, poţi mânca liniştit acest fel de mâncare recomandat în cazul acestei boli.
Ingrediente
1 kg piept de pui, fără pieliţă şi oase, tăiaţi fâşii 1 cană supă de pui 1/3 cană nuci, mărunţite 2/3 cană smântână slabă 1/2 cană maioneză slabă 1 lingură tarhon sare piper 1 tijă ţelină tocată 300 g struguri roşii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în jumătate
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Aranjează făşiile de pui într-un vas termorezistent de sticlă. Toarnă supa pe deasupra. Lasă puiul la cuptor până îşi pierde culoarea roz, cam 30-35 de minute. Transferă pe un fund de lemn şi poţi tăia bucăţi mai mici dacă vrei.
Poţi băga nucile la cuptor câteva minute, dar nu este neapărat necesar.
Amestecă smântâna, maioneza, tarhonul, sare şi piper într-un vas. Adaugă tija de ţelină, strugurii, puiul şi nucile. Amestecă. Lasă la frigider să se răcească, cel puţin o oră, înainte de a servi.
Per porţie: 219 calorii; 9 g grăsimi (3 g saturate, 2 g monosaturate); 71 mg colesterol; 10 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 25 g proteine; 1 g fibre; 372 mg sodiu; 354 mg potassiu.
Bonus: Seleniu (30% din doza zilnică recomandată).