Salată de pui, roşii şi broccoli

Tot secretul aceste salate săţioase stă în aroma roşiilor. Este foarte bună pentru cei care au probleme cu tensiunea arterială.
Ingrediente
700 g piept de pui tăiat făşii, fără os şi fără pieliţă 4 căni bucheţele de broccoli 700 g roşii 2+3 linguri ulei de măsline sare piper 1/2 linguriţă pudră de chili 1/4 cană zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pune carnea într-o tigaie şi adaugă suficientă apă cât să o acopere. pune un capac, dă focul mai mic şi lasă să fiarbă până se face puiul. Pune pe un fund de lemn şi taie în făşii dacă nu ai făcut-o deja.
Pune pe foc o oală cu apă şi când clocoteşte opăreşte broccoli timp de 3-5 minute. Scurge şi treci prin apă rece pentru a-i opri procesul de fierbere.
Între timp cutrăţă de coajă roşiile şi taie-le în jumătate.Scoate seminţele şi apoi pune-le pe un şervet absrobant şi lasă-le la scurs 5 minute.
Pune o cratiţă la foc iute. Unge roşiile cu ulei şi pune-le în cratiţă. Lasă-le să se rumenească şi să se înmoaie. Apoi unge-le iar cu ulei şi mai lasă-le 1-2 minute. Transferă-le pe pe o farfurie să se răcească. Nu curăţat tigaia.
Încinge restul de ulei (3 linguri) în tigaie la flacără medie. Adaugă sare, piper şi chili şi lasă pe foc amestecând continuu. Toarnă zeama de lămâie şi dă deoparte de pe foc.
Toacă roşiile şi amestecă-le cu puiul făşii, broccoli şi dressingul din tigaie. Amestecă.
Per porţie: 231 calorii; 11 g grăsimi (2 g saturate, 8 g monosaturate); 60 mg colesterol; 8 g carbohdraţi; 0 g zaharuri adăugate; 24 g proteine; 3 g fibre; 460 mg sodiu; 619 mg potasiu.
Bonus: Vitamina C, vitamina A, seleniu, potasiu