Salată de quinoa cu fructe uscate şi spanac (inimă)

Quinoa este un tip de cereale cunoscut şi sub denumirea de „aurul incaşilor“ sau „mama tuturor cerealelor“. Quinoa este originară din America de Sud şi se poate cultiva şi la altitudini foarte mari. Este foarte bogată în fibre, fosfor, magneziu, fier şi calciu. Este simplu de gătit. Sunt nişte seminţe care, prin
Ingrediente (4 porţii)
Pentru sos 1/4 cană zeamă de lămâie 2 linguri iaurt slab 1 1/2 linguriţă miere 1/4 linguriţă chimen pisat 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 linguriţă ghimbir răzuit 1/4 ulei de măsline sare piper
1 cană quinoa
2 linguriţe ulei de măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1/2 cană fructe uscate, feliate
2 căni apă
sare
1 cană roşii cherry, tăiate pe jumătate
1 ceapă roşie, tocată
8 cană frunze de baby spanac
1/4 cană migdale, pisate
Mod de preparare
Pentru sos, amesteci zeama de lămâie, iaurtul, mierea, chimenul, scorţişoara şi ghimbirul într-un vas mic. Încorporezi cu grijă uleiul şi asezonezi cu sare şi piper.
Pentru salată, rumeneşti quinoa 5 minute, amestecând continuu într-o tigaie, până îţi împrăştie aroma şi se sparge. Transferi într-o sită şi pisezi prin ea.
Încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la flacără medie. Adaugi usturoi şi laşi pe foc, amestecând continuu, până devine auriu, cam 1 minut. Adaugi fructele uscate şi quinoa. Laşi pe foc şi amesteci în continuare, des, cam 3-4 minute. Adaugi apă şi sare şi laşi să fiarbă. Dai focul mai încet şi laşi să fiarbă, amestecând deseori până când quinoa este moale şi a absorbit lichidul, 15-18 minute.
Transferi quinoa într-un vas mediu şi amestecui cu o treime din sos. Laşi să se răcească 10 minute. Înainte de a servi, adaugi roşiile şi ceapa peste quinoa şi amesteci. Amesteci spanacul şi restul de sos într-un vas, apoi îl împarţi în patru porţii. Aşezi salata de quinoa peste spanac şi presari migdale pe deasupra.
sursa: eatingwell.com