Salată romană cu pui, caise uscate şi mentă

O salată uşoară şi hrănitoare, gustoasă şi recomandă celor care au probleme cu tensiunea arterială.
Ingrediente
Pentru marinată şi sos
1/2 cană caise uscate 1 cană apă fierbinte 2 căni frunze de mentă proaspătă 1 linguriţă coajă de portocală răzuită 1/2 cană suc de portocale 2 linguri miere 4 linguriţe muştar 4 lingurişe oţet de vin roşu 1/2 linguriţă sare piper 1/4 cană ulei de măsline
Pentru salată
500 g piept de pui, fără pieliţă şi fără oase
1 salată romană (sau o salată verde simplă) ruptă fâşii
6 prune tăiate în felii
1 cană de frunze de mentă verde
1/2 cană fulgi migdale
Mod de preparare
Încingi grătarul. Pentru a preparar marinata şi dressingul, laşi caisele uscate în apă fierbinte timp de 10 minute. Scurgi şi le transferi într-un blender. Adaugi 2 căni de frunze de mentă, coajă de portocală răzuită, zeamă de portocală, miere, muştar, oţet, sare şi piper. Mixezi până obţii o pastă. Încorporezi încet încet şi uleiul, dar păstrezi o cană pentru dressing.
Pentru prepararea salatei: transferi marinata într-un săculeţ mare care se poate sigila. Adaugi puiul, sigilezi şi agiţi că se „învelească“ bine. Laşi în frigider 20 de minute.
Ungi cu puţin ulei grătarul şi laşi puiul până când se pătrunde bine, cam 6-8 minute pe fiecare parte.
Între timp, amesteci salata, prunele şi menta tocată. Adaugi dressingul şi amesteci. Împarţi salata în 4 farfurii. Tai puiul felii şi îl aşezi peste salată. Presari fulgi de migdale şi serveşti.
Per porţie: 456 calorii; 20 g grăsimi (3 g saturate, 13 g monosaturate); 66 mg colesterol; 33 g carbohidraţi; 34 g proteine; 10 g fibre; 433 mg sodiu; 1281 mg potasiu.
sursa: eatingwell.com