Sarmale cu orez şi smântână (boli renale)

sarmale smantana orez boli renale jpeg

Este o reţetă care poate fi preparată cuorice ocazie, dar cu atât mai mult de cei care suferă de boli ale rinichilor.

Ingrediente

1 varză dulce 4 morcovi 2 ouă 100 g unt 100 g orez 2 cepe 1 legătură pătrunjel sare 200 g smântână

Preparare

Cureţi varza de cotor, desfaci frunzele şi le opăreşti în apă clocotită şi un pic sărată. Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îi pui să se înăbuşe în două linguri de smântână. După ce s-au înmuiat, tragi tigaia de pe foc, laşi un pic să se răcorească şi adaugi ceapa tăiată mărunt, orezul ales şi spălat, ouăle, untul, un praf de sare şi pătrunjelul mărunt tăiat. Cu acest amestec înfăşori sarmalele şi le aşezi în cratiţă. Torni apă peste ele (sau supă de legume) şi le dai la cuptor.

Sfat! Când le dai la cuptor, în loc de apă poţi face un sos din făină şi smântână, pe care să-l torni peste sarmale şi aşa să le dai la copt.