Sarmale de curcan

Ce ar fi mesele de Crăciun fără sarmale? Încearcă reţeta cu carne de curcan, care îi va lăsa pe toţi cu gura apă.
Ingrediente 1 varză murată 700 g carne de curcan, tocată 3 cepe 1 fir de praz 2 ouă 100 g orez 100 ml pastă de tomate 300 ml suc de roşii sare piper 5 linguri ulei 1 cârnat semiafumat
Mod de preparare - Sarmale de curcan
Pui varza la desărat, alegi foile bune, iar ce rămâne tai fideluţă. Tai ceapa şi prazul mărunt şi le căleşti în ulei încins. După ce s-au înmuiat, adaugi orezul, spălat bine în prealabil, şi mai laşi pe foc 2-3 minute, amestecând constant. Răstorni orezul într-un vas încăpător şi-l laşi să se răcorească. Adaugi carnea tocată, pasta de tomate, sare şi piper, după gust şi amesteci.
Pui 2-3 linguri de umplutură în frunzele de varză şi le rulezi, apăsând capetele spre interior. Aşezi pe fundul unui vas varza tocată, apoi un strat de sarmale, 2-3 felii de cârnat semiafumat, un alt rând de sarmale, restul
de cârnat, iar deasupra din nou varză tocată. Torni sucul de roşii şi completezi cu apă cât să acoperi sarmalele. Pui vasul la fiert pe focul mic 2 ore, apoi îl dai la cuptorul încins încă o oră.