Sfeclă coaptă, aromată cu tarhon

sfecla jpeg

O reţetă de regim care poate fi garnitura oricărui pereparat cu carne.

De ce ai nevoie pentru sfeclă coaptă

1 kg sfeclă roşie

100 ml oţet balsamic

100 g zahăr

sare

piper

ulei

4 linguriţe tarhon proaspăt

Cum se prepară sfecla coaptă

Cureţi sfecla, o feliezi şi o fierbi într-un vas cu apă şi sare 20-30 de minute, până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la scurs.

Separat, combini oţetul cu zahărul, le pui pe foc şi le laşi să fiarbă până când siropul se prinde de lingură.

Dai drumul la cuptor. Pui feliile de sfeclă într-o tavă cu hârtie de copt, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei şi presari tarhonul. Le laşi la copt 10 minute, le scoţi, le ungi cu oţetul balsamic şi le dai din nou la cuptor 5 minute. Le ungi din nou cu oţet înainte să le serveşti.

Sursa http://www.beyondthebayoublog.com

http://www.beyondthebayoublog.com