Somon cu salată de quinoa

Somon cu salata de quinoa jpeg

Asociaţia Americană a Inimii ne recomandă să mâncăm somon sau alt tip de peşte gras de două ori pe săptămână pentru a ne bucura de beneficiile acestui tip de carne la nivel cardiovascular şi pentru a ne bucura de beneficiile pe care acizii graşi Omega-3 le oferă organismului nostru.

În plus, carnea de somon este o sursă excelentă de proteine de bună calitate, de vitamina B12 şi de alte minerale esenţiale, precum fosforul şi seleniul. Optează pentru somon sălbatic şi nu-l alege pe cel de crescătorie. Iar în loc de roşii, alege pentru salata ta strugurii, pentru a ta o notă dulce preparatului şi pentru a da un plus de savoare salatei.

Ingrediente

1 file de somon (170 g) ulei, pentru prăjit 1 linguriţă ulei de măsline 1 praf sare 1 praf piper negru măcinat 1 1/2 cană varză neagră sau Kale, tocată 1/2 cană quinoa fiartă 5 struguri roşii fără sâmburi, tăiaţi jumătăţi

Pentru dressing

2 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură suc proaspăt de portocale

2 linguriţe muştar de Dijon

1/2 linguriţă usturoi mărunţit

1 praf sare

1 praf piper negru măcinat

Mod de preparare

Pentru dressingul salatei, amesteci uleiul, zeama de lămâie, sucul de portocală, muştarul, usturoiul, sarea şi piperul, până la omogenizare. Păstrezi la frigider, într-un recipient etanş. Agiţi bine înainte de folosire.

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Aşezi somonul într-o tavă în care ai pus folie de aluminiu, unsă cu puţin ulei. Freci fileul de somon cu ulei, sare şi piper, pe toate părţile. Dai tava la cuptorul încins, 10 minute, sau până când peştele se desface uşor când îl înţepi cu o furculiţă.

Cât timp se coace peştele, combini într-un vas varza kale tocată cu quinoa fartă, torni dressingul de salată şi adaugi strugurii tăiaţi. Amesteci bine, ca să se combine aromele. Laşi salata deoparte 5 minute. Aşezi somonul pe pat de salată şi serveşti imediat.

Sursa + foto: www.cookinglight.com

www.cookinglight.com