Somon pe grătar cu roşii şi busuioc (diabet)

somon rosii busuioc jpeg

Pentru bolnavii de diabet este o reţetă perfectă. Ca să nu mai vorbim de simplitatea sa! Pune bucăţile de somon pe grătar 10 minute şi...gata!

4 porţii Preparare 30 de minute

Ingrediente

2 căţei usturoi pisaţi

sare

1 lingură ulei

1 file întreg de somon

1/3 cană plus 1/4 cană busuioc tocat

2 roşii, feliate

piper

Mod de preparare

Încingi grătarul. Amestecă usturoiul cu puţină sare şi ulei până obţii o pastă.

Elimină oasele peştelui. Taie o bucată de folie de aluminiu, unge-o cu ulei, aşază somonul peste care ai pus amestecul de usturoi. Apoi presară busuioc. Acoperă cu felii de roşii şi presară sare şi piper pe deasupra.

Îmbraci peştele în folie şi pui pe grătar. laşi 10-12 minute. Serveşti busuioc pe deasupra.

Per serving: 248 calorii; 10 g grăsimi (2 g saturate, 5 g monosaturate); 80 mg colesterol; 3 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 35 g proteine; 1 g fibre; 367 mg sodiu; 799 mg potassiu.

sursa: http://www.eatingwell.com