Spumă de ciocolată (intoleranţă la gluten)

Celor cu intoleranţă la gluten le sunt interzise toate produsele care conţin proteine de grâu, orz, ovăz, secară (făină, griş, pâine, paste, biscuiţi sau napolitane), prăjituri cu blaturi, sosuri, muştar. Atenţie şi la mezelurile şi brânzeturile cu adaosuri de gluten, la îngheţată, pufuleţi, chipsuri ori fulgi de porumb! Sunt permise toate fructele şi legumele, năutul, carnea, laptele şi orezul.
Ingrediente
150 g ciocolată cu 70% cacao 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele 3 ouă 250 ml frişcă 1-2 linguri cafea
2 linguriţe frişcă
1 linguriţă cacao
Mod de preparare
Baţi frişca rece, apoi o dai la frigider. Într-o cratiţă, pe baie de aburi, pui ciocolata, untul şi cafeaua, amesteci până când s-a topit ciocolata şi dai deoparte să se răcorească.
Adaugi gălbenuşurile şi 2 linguri din frişcă, precum şi jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi torni restul de frişcă, 2 linguriţe de frişcă le păstrezi pentru ornat, şi albuşurile. Aşezi spuma în pahare, pe care le bagi în frigider cel puţin opt ore. Serveşti cu frişca păstrată şi presărate cu cacao.