Spumă de ciocolată (intoleranţă la gluten)

spuma de ciocolata intoleranta la gluten jpeg

Celor cu intoleranţă la gluten le sunt interzise toate produsele care conţin proteine de grâu, orz, ovăz, secară (făină, griş, pâine, paste, biscuiţi sau napolitane), prăjituri cu blaturi, sosuri, muştar. Atenţie şi la mezelurile şi brânzeturile cu adaosuri de gluten, la îngheţată, pufuleţi, chipsuri ori fulgi de porumb! Sunt permise toate fructele şi legumele, năutul, carnea, laptele şi orezul.

Ingrediente

150 g ciocolată cu 70% cacao 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele 3 ouă 250 ml frişcă 1-2 linguri cafea

2 linguriţe frişcă

1 linguriţă cacao

Mod de preparare

Baţi frişca rece, apoi o dai la frigider. Într-o cratiţă, pe baie de aburi, pui ciocolata, untul şi cafeaua, amesteci până când s-a topit ciocolata şi dai deoparte să se răcorească.

Adaugi gălbenuşurile şi 2 linguri din frişcă, precum şi jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi torni restul de frişcă, 2 linguriţe de frişcă le păstrezi pentru ornat, şi albuşurile. Aşezi spuma în pahare, pe care le bagi în frigider cel puţin opt ore. Serveşti cu frişca păstrată şi presărate cu cacao.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg