Strudel cu foietaj de casă

Strudel cu foitaj de casă
Poţi apela la varianta simplă şi să dai fuga la magazin pentru acumpăra foitaj gata preparat, sau îl poţi prepara chiar tu şi va fi astfel mult mai sănătos. Iar din el poţi prepara un delicios strudel cu foitaj de casă.
De ce ai nevoie pentru strudel cu foitaj de casă
Pentru foetaj
1 ou
2 lingură ulei
1 praf de sare
500 g făină
200 g unt
1 lingură oţet
Pentru umplutură
5-6 mere
3 linguri zahăr
1 praf scorţişoară
1 lingură griş
1 ou, pentru uns
Cum se prepară strudel cu foitaj de casă
Baţi oul, adaugi sarea, uleiul şi oţetul. După ce s-au omogenizat adaugi 200 ml de apă şi amesteci. Torni această compoziţie peste făină cernută şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Laşi aluatul să se odihnească aproximativ 20 de minute. Întinzi o foaie din aluat, pe care o ungi cu jumătatea din cantitatea de unt, la temperatura camerei. Rulezi şi dai la frigider 30 de minute. Împătureşti aluatul şi-l întinzi din nou sub forma unei foi peste care pui restul de unt. Rulezi din nou, dai la frigider 60 de minute, împătureşti şi întinzi iar o foaie.
Descojeşti merele, le dai prin răzătoarea mare şi le scurgi. Amesteci merele cu zahărul, grişul şi scorţişoara. Decupezi aluatul, pui în fiecare pătrat câte o lingură de umplutură şi împătureşti. Aşezi strudelele într-o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ou şi le ţii la cuptor până se rumenesc.