Sufleu de broccoli şi brânză de capră (pentru probleme cu tensiunea arterială)

Acest elegant sufleu de broccoli şi brânză de capră îi va uimi pe prietenii şi membrii familiei tale. Este surprinzător de uşor de preparat.
Ingrediente
1 1/2 cană de bucheţele mici de broccoli 1 lingură unt 1 lingură ulei 2 linguri făină 1 1/4 cană lapte degresat 1 linguriţă muştar 1/4 linguriţă rozmarin uscat sare 1/2 cană brânză de capră fărâmiţată 3 ouă, separate gălbenuşurile de albuşuri 2 albuşuri 1/4 linguriţă sos tartar (opţional)
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi patru forme potrivite pentru sufleu cu puţin ulei şi le pui într-o tavă. Opăreşti broccoli în puţină apă cu sare şi îl dai deoparte. Topeşti untul îl amesteci cu ulei într-o tigaie la foc mediu. Încorporezi făina şi amesteci până când se îngroaşă, 1-2 minute. Ajustezi flacăra pentru a nu se arde mixtura, doar să aibă culoarea caramelului. Adaugi laptele, muştarul, rozamrinul şi sare, amestecând continuu, până când se îngroaşă. Dai la o parte de pe foc şi pui brânza de capră şi 3 gălbenuşuri până când se amestecă bine. Transferi într-un vas mai mare.
baţi 5 albuşuri într-un vas cu un mixer până se face spumă tare. Adaugi tartarul şi mixezi. Cu o spatulă, încorporezi jumătate din albuşuri în amestecul de lapte. Apoi restul de albuşuri şi broccoli. Transferi în cele patru vase preparate. Laşi la copt 20-30 de minute până când devin pufoase. Serveşti imediat.