Sufleu de spanac
Sufletul de spanac face parte din categoria felurilor de mâncare sănătoase, gustoase ,şi uşor de pregătit.
Ingrediente pentru sufleu de spanac
1 kg spanac
4 ouă
1 ceapă
3 linguri smântână
5 linguri pesmet
100 g caşcaval ras
1 praf sare
3 linguri ulei
Mod de preparare sufleu de spanac
Opăreşti spanacul 5 minute în apă clocotită, apoi îl pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu sarea. După ce s-a răcit spanacul, îl tai mărunt şi îl căleşti uşor într-o lingură de ulei împreună cu ceapa tăiată julien. Laşi la răcorit, apoi adaugi 2 linguri de pesmet, smântâna, gălbenuşurile bătute separat, caşcavalul şi, la final, încorporezi, de sus în jos, albuşurile spumă.
Ungi o tavă cu restul de ulei, presari pesmetul rămas şi torni compoziţia. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 1 oră. Să nu deschizi uşa cuptorului înainte, deoarece există riscul ca sufleul să se lase!