Supă-cremă de cartofi

Dintre supele-cremă, cea de cartofi cu usturoi copt mi se pare cea mai bună. Dacă nu mă crezi, prepar-o şi te vei convinge.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de cartofi
2 căpăţâni de usturoi
2 linguri ulei
2 ţeline
4-5 cartofi
600 ml apă
200 ml lapte
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară supa-cremă de cartofi
Tai capetele căpăţânilor de usturoi, le stropeşti cu o lingură de ulei şi le înfăşori în folie de aluminiu. Le ţii la cuptor aproximativ 40 de minute, le laşi la răcorit apoi descojeşti usturoiul.
Cureţi prazul, îl toci şi-l rumeneşti în ulei. După ce s-a înmuiat, pui cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, usturoiul, laptele şi apa. Laşi să fiarbă până se înmoaie cartofii, apoi pasezi legumele. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti supa cu pătrunjel tocat.