Supă-cremă de cartofi

supa jpeg

Dintre supele-cremă, cea de cartofi cu usturoi copt mi se pare cea mai bună. Dacă nu mă crezi, prepar-o şi te vei convinge.

De ce ai nevoie pentru supă-cremă de cartofi

2 căpăţâni de usturoi

2 linguri ulei

2 ţeline

4-5 cartofi

600 ml apă

200 ml lapte

sare

piper

pătrunjel

Cum se prepară supa-cremă de cartofi

Tai capetele căpăţânilor de usturoi, le stropeşti cu o lingură de ulei şi le înfăşori în folie de aluminiu. Le ţii la cuptor aproximativ 40 de minute, le laşi la răcorit apoi descojeşti usturoiul.

Cureţi prazul, îl toci şi-l rumeneşti în ulei. După ce s-a înmuiat, pui cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, usturoiul, laptele şi apa. Laşi să fiarbă până se înmoaie cartofii, apoi pasezi legumele. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti supa cu pătrunjel tocat.

Sursa https://www.connoisseurusveg.com

https://www.connoisseurusveg.com