Supă cremă de mazăre

supa crema de mazare jpeg

Încearcă această reţetă de post ca să găteşti o supă cremă cu proteină vegetală.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă cremă de mazăre:

1 ceapă medie tocată

1 cană (220 g) ţelină tocată

9 căni (2,150 l) apă

1 pungă (450 g) mazăre

2 căni (440 g) cartofi tăiaţi cuburi

1 foaie dafin

sare

1 linguriţă cimbru uscat

piper

Cum găteşti supă cremă de mazăre:

Intr-o oală căleşti ceapa şi ţelina până se înmoaie. Adaugi apa, mazărea, cartofii, foaia de dafin, sare, cimbru şi piper, lăsând să fiarbă până clocoteşte. Redu focul, acoperă şi lasă să fiarbă până când mazărea s-a făcut. Ia de pe foc şi dă-o la răcorit. Scoate foaia de dafin. Pune în blender cartofii şi mazărea şi fă-le piure, apoi le reintroduci în oală, amesteci şi mai încălzeşti.

Sursa: https://www.tasteofhome.com

https://www.tasteofhome.com