Supă-cremă de morcovi şi coriandru (pentru cei care nu au voie să consume carne)

supa morcovi coriandru jpeg

Fie că ai interdicţie de a consuma carne, fie eşti vegetarian convins prepară această supă-cremă de morcovi şi coriandru.

Ingrediente pentru supă-cremă de morcovi şi coriandru

1 kg morcovi 2 cepe 5 linguri cu smântână 1 linguriţă seminţe de coriandru 4 linguri cu ulei sare

Mod de preparare pentru supă-cremă de morcovi şi coriandru

Cureţi morcovii şi îi dai pe răzătoare. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti împreună cu seminţele de coriandru un pic zdrobite. Adaugi morcovii, amestecând continuu şi, după 5 minute, pui 1,5 l apă, acoperi şi laşi să fiarbă 20 de minute. După ce au fiert legumele, le scoţi, nu arunci apa, pasezi zarzavatul şi potriveşti gustul de sare. Dacă ai o cremă de legume prea groasă, o subţiezi cu zeama în care au fiert zarzavaturile. Adaugi smântâna, amesteci şi o mai dai 2-3 minute la foc mic. Aduci la masă supa-cremă de morcovi şi coriandru cu pătrunjel.