Supă-cremă de roşii (pentru afecţiuni cardiace)

Cei care au probleme cu inima trebuie să aibă grijă ce mănâncă. Preparatele nu trebuie să conţină multe grăsimi şi sare. Cum este această supă-cremă de roşii.
Ingrediente
1 kg roşii 1 ţelină mică 1 păstârnac 1 ceapă 2 morcovi 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline sare piper busuioc
Mod de preparare
Cureţi ţelina, morcovul şi păstârnacul, le tai bucăţi şi le pui la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată în două. Între timp, dai roşiile pe răzătoare, le căleşti în uleiul de măsline, adaugi usturoiul pisat şi mai laşi puţin. După ce au fiert legumele, adaugi roşiile călite.
Laşi să fiarbă 10 minute, pui sare, piper şi busuioc, după gust. Iei oala de pe foc şi pasezi supa cu blenderul sau o treci prin sită.