Supă-cremă de spanac cu perişoare (hepatită)

Dacă suferi de hepatită, este indicat să consumi legume (spanac, fasole verde, ardei gras, dovlecei etc.), cartofi natur, carne de vită, de pui ori de curcan, peşte, unt, ouă fierte, lapte degresat, iaurt, lapte bătut, telemea desărată, paste făinoase, dulciuri cu puţine ouă, fructe. Elimină din alimentaţie: supele şi ciorbele grase, mazărea, varza, vinetele, ciupercile, prazul, ceapa şi usturoiul, murăturile, carnea de porc, mezelurile, omleta, maioneza, smântâna şi laptele gras, îngheţata, nucile, alunele şi pâinea neagră.
Ingrediente (6 porţii) 1 kg spanac 8 cartofi medii 1 morcov tăiat feliuţe 2 linguri unt 500 ml apă caldă sare piper mărar proaspăt, tocat
500 g piept de curcan tocat
2 linguri orez
sare
1 ou
pătrunjel tocat
Mod de preparare
Încingi untul, adaugi morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Torni apa şi laşi la fiert până când legumele sunt aproape fierte, apoi adaugi spanacul dezgheţat şi scurs şi mai ţii încă 10 minute. Amesteci. Strecori şi mixezi legumele. Mai torni din apa în care au fiert în funcţie de cât de groasă vrei supa şi repui pe foc, apoi potriveşti de sare şi piper.
Amesteci carnea de curcan cu orezul, oul, sare, piper şi pătrunjel tocat. Formezi perişoarele şi le pui la fiert în supă. Laşi să fiarbă până când se ridică la suprafaţă. La final, presari mărar tocat.