Supă de ceapă cu cartofi
O reţetă vegetariană, care poate fi pregătită în mai puţin de o oră - supă de ceapă de cartofi.
De ce ai nevoie pentru supă de ceapă cu cartofi
1 kg cartofi
200 g brânză, rasă
1 lingură unt
sare
piper
100 ml vin
1 l supă de legume
1 lingură cimbru uscat
5 cepe
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei
1 lingură zahăr
Cum se prepară supă de ceapă cu cartofi
Fierbi cartofii în apă cu sare, iar când s-au înmuiat îi scurgi şi adaugi sare piper şi unt.
Încingi uleiul şi caramelizezi cepele tocate. După 7-8 minute pui sare piper şi zahăr. După alte 5 minute adaugi usturoiul pisat şi mai ţii pe foc 30 de secunde. Adaugi vinul, amesteci şi, după 2-3 minute, torni supa de legume şi presari cimbrul. Laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Torni supa în boluri, aşezi în fiecare cartofi tăiaţi, iar deasupra presari brânză.