Supă de linte cu ceapă şi morcovi
În zilele friguroase, un bol de supă de linte cu ceapă şi morcovi e tot ce ai nevoie pentru a te încălzi.
De ce ai nevoie pentru supă de linte cu ceapă şi morcovi
3 linguri ulei
1 ceapă
2 morcovi
3 căţei de usturoi
coriandru, după gust
chimen, după gust
300 g linte
apă
sare, după gust
1 lămâie
părunjel tocat
Cum se prepară supa de linte cu ceapă şi morcovi
Căleşti ceapa tocată în 2 linguri de ulei până când devine sticloasă, apoi adaugi morcovul tocat şi amesteci constant. Când legumele s-au înmuiat, adaugi restul de ulei, usturoiul pisat, coriandru, chimen, după gust. După un minut, adaugi lintea şi apă şi laşi lintea să fiarbă până când se înmoaie.
Condimentezi cu sare, după gust şi zeama de lămâie. Dacă vrei, poţi pasa lintea cu blenderul. Serveşti supa cu pătrunjel tocat.