Supă de linte, grâu şi chimen (sănătatea inimii)

Dacă mai stropeşti şi cu puţină lămâie pe deasupra, sau de ce nu, cu mai multă, vei obţine o gustoasă supă de linte, grâu şi chimen. Trei ingrediente cu care nu ai cum să dai greş. Unde mai pui şi că este foarte bună pentru sănătatea inimii.
Ingrediente
1 1/2 cană linte 4 căni supă de legume 4 căni apă rece 3 linguri ulei 3 morcovi, tocaţi fin 1 ceapă roşie tocată sare piper 4 căţei usturoi, pisaţi 1 1/2 linguriţă chimen pisat 1 1/2 cană grâu fiert 3 linguri lămâie
Mod de preparare
Amesteci lintea, supa şi apa şi laşi să fiarbă la foc iute. Apoi dai focul mai încet, după ce dă în clocot, acoperi cu capac şi laşi să bolborosească până se înmoaie lintea. Cam 25-30 de minute.
Între timp încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi morcovii, ceapa, sare şi piper. Laşi pe foc, amestecând din când în când, cam 15 minute. Adaugi usturoiul şi chimenul şi mai laşi un minut pe foc. Dai deoparte.
Când lintea s-a înmuiat, pui în oală şi grâul fiert şi amesteci. Mai laşi să fiarbă şi adaugi amestecul de morcovi şi lămâie.