Supă de linte roşie cu ciuperci

Ştiai că lintea este bogată în fibre. Această leguminoasă are de 4 ori mai multe fibre decât orezul integral, deci e ideală pentru cei cu probleme de tranzit intestinal.
Ingrediente
250 g linte roşie 1 ceapă 1 morcov 200 g ciuperci 3-4 căţei de usturoi 3-4 roşii 250 ml suc de roşii ulei pătrunjel verde coriandru chimen piper boia sare
Mod de preparare
Cureţi şi tai mărunt ceapa şi o căleşti în puţin ulei, la foc mediu. Dai prin răzătoare morcovul, zdrobeşti usturoiul şi le adaugi peste ceapa călită, amestecând bine. Tot acum pui pe foc şi ciupercile tăiate după preferinţă.
Opăreşti roşiile, le îndepărtezi pieliţa şi le tai cubuleţe. Le adaugi peste legumele călite împreună cu două linguri de boia dulce sau paprika, chimen şi o linguriţă de coriandru măcinat. Stingi cu 4 căni de apă fierbinte.
Speli în mai multe ape lintea, apoi o pui şi pe ea în oală. Adaugi şi sucul de roşii, şi o laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mic, până când supa se îngroaşă puţin. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă. Potriveşti de sare şi piper, mai laşi să dea câteva clocote şi opreşti focul. Serveşti cu pătrunjel.