Supă de morcovi Moro

Astăzi vă prezentăm reţeta unei celebre supe de morcovi fiartă îndelung ce este recunoscută, în toată lumea, pentru rezultatele sale remarcabile în tratarea diareei la copii. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru supă de morcovi Moro şi cum se prepară această reţetă:
Ingrediente pentru supă de morcovi Moro:
- 500 de grame de morcovi netrataţi chimic, - 1 litru de apă, - 1 litru zeamă de legume sau 1 litru de apă în care s-au fiert 3 grame de sare.
Supa de morcovi Moro – metoda de preparare: Curăţaţi morcovii, apoi mărunţiţi-i cu ajutorul robotului de bucătărie. După aceea, puneţi-i la fiert într-un litru de apă, timp de o oră – o oră şi jumătate, până când lichidul scade la maximum 300 de mililitri. Apoi, se pasează morcovii cu tot cu lichidul rămas şi se amestecă cu zeama de legume.
Iată cum se administrează supa de morcovi Moro:
Supa se va administra bebeluşului (cu vârsta de peste 6 luni) chiar de la debutul diareei – câte o lingură, de mai multe ori pe zi, în funcţie de cât vrea să mănânce cel mic. Pentru a fi proaspătă, se fierbe zilnic, tratamentul durând câteva zile.
Supa de morcovi Moro este o reţetă ce o puteţi prepara copilului atunci când are diaree. Reţeta a fost creată de doctorului german E. Moro, de la clinica de Pediatrie din Heidelberg.