Supă de pui cu fidea şi legume (boli gastrice)

Alimentele interzise în bolile gastrointestinale, aşa cum sunt ulcerul şi gastrita, sunt: cafeaua, ciocolata, sucurile carbogazoase, fasolea uscată, carnea prăjită, fructele şi legumele crude şi produsele din cereale integrale.
Ingrediente (6 porţii)
1 piept de pui 3 morcovi 2 tije ţelină 1 ceapă sare piper 3 linguri ulei 1 legătură verdeaţă
1 ou
făină cât cuprinde
1 praf de sare
Mod de preparare
Speli şi cureţi de pieliţe pieptul de pui, îl tai în bucăţi mai mici şi îl pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie. Torni uleiul în supă şi adaugi legumele tăiate după preferinţă. Când toate s-au fiert, iei de pe foc, o strecori ca să devină şi mai clară, apoi o torni în oală. Potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul.
Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai cât vrei să iasă tăiţeii de laţi. Îi laşi răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece şi-i pui în supă, ca să capete gust. Serveşti cu verdeaţă tăiată fin.