Supă de pui cu orez sălbatic (probleme ale inimii)

Dacă suferi de afecţiuni ale inimii, poţi prepara această supă care respectă cu siguranţă un regim strict în aceste condiţii.
Ingrediente
1 cană orez sălbatic ulei 1 cană ceapă tocată 2 căţei usturoi pisţi 3 căni zeamă de pui fiert 1 1/2 cană cartofi tăiaţi cubuleţe 3 căni lapte 1/3 cană făină 300 g brânză telemea sau parmezan 2 piepţi de pui fără oase şi pieliţe tăiaţi fâşii piper sare 1/4 cană pătrunjel tocat
Mod de preparare
Fierbi orezul urmând isntrucţiunile de pe ambalaj. Încingi o cratiţă la flacără medie, pui puţin ulei, căleşti ceapa şi usturoiul 3 minute. Adaugă zeama şi cartofii, lasă să fiarbă, acoperă cu un capac, dă focul mai încet şi lasă încă 5 minute pe foc sau până când s-au mai înmuiat cartofii. Amestecă făina cu laptele. Pune amestyecul de lapte peste cel de cartofi şi lasă pe foc 5 minute sau până se mai îngroaşă, amestecând din când în când. Dă la o parte de pe foc. Adaugă brânza, până când aceasta se topeşte. Încorporeză orezul, puiul, presară piper şi sare după gust. Garniseşti cu pătrunjel pe deasupra.