Supă de pui cu orez sălbatic (probleme ale inimii)

supa de pui cu orez jpeg

Dacă suferi de afecţiuni ale inimii, poţi prepara această supă care respectă cu siguranţă un regim strict în aceste condiţii.

Ingrediente

1 cană orez sălbatic ulei 1 cană ceapă tocată 2 căţei usturoi pisţi 3 căni zeamă de pui fiert 1 1/2 cană cartofi tăiaţi cubuleţe 3 căni lapte 1/3 cană făină 300 g brânză telemea sau parmezan 2 piepţi de pui fără oase şi pieliţe tăiaţi fâşii piper sare 1/4 cană pătrunjel tocat

Mod de preparare

Fierbi orezul urmând isntrucţiunile de pe ambalaj. Încingi o cratiţă la flacără medie, pui puţin ulei, căleşti ceapa şi usturoiul 3 minute. Adaugă zeama şi cartofii, lasă să fiarbă, acoperă cu un capac, dă focul mai încet şi lasă încă 5 minute pe foc sau până când s-au mai înmuiat cartofii. Amestecă făina cu laptele. Pune amestyecul de lapte peste cel de cartofi şi lasă pe foc 5 minute sau până se mai îngroaşă, amestecând din când în când. Dă la o parte de pe foc. Adaugă brânza, până când aceasta se topeşte. Încorporeză orezul, puiul, presară piper şi sare după gust. Garniseşti cu pătrunjel pe deasupra.