Tăiţei din dovlecei cu brânză şi usturoi

Tăiţei din dovlecei cu brânză şi usturoi
Când te uiţi la acest fel de mâncare, cu greu îţi vine a crede că pastele din farfurie sunt, defapt, fâşii de dovlecei. Iar în combinaţie cu brânza sunt irezistibili.
De ce ai nevoie pentru tăiţei de dovlecei
6 dovlecei
1 lingură ulei
cimbru, după gust
sare
piper
Pentru sos
2 linguri ulei
4 căţei de usturoi
200 g brânză proaspătă de vaci
100 ml lapte
sare
piper
Cum se prepară tăiţeii de dovlecei
Tai capetele dovleceilor, apoi îi tai precum spaghetele cu aparatul special. Încingi o lingură de ulei în tigaie, adaugi dovleceii şi-i condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust. Îi laşi pe foc, amestecând constant, până când se înmoaie puţin.
Îi scoţi din tigaie şi pui în locul lor alte 2 linguri de ulei, apoi usturoiul şi ţii pe foc aproximativ 1 minut, cât să îşi lase aroma. Combini brânza cu laptele, pe pui în tigaie, condimentezi cu sare şi piper şi ţii până se înmoaie brânza. Pui dovleceii, omogenizezi, mai ţii pe foc 2-3 minute, apoi dai deoparte.
Sursa https://diethood.com