Tartă cu dovleac şi ghimbir

tarta cu dovleac si ghimbir jpeg

Tartă cu dovleac şi ghimbir

Asiaticii, cei mai mari consumatori de ghimbir, consideră că această plantă vindecă aproape orice boal. Se ştie însă ca este de ajutor în caz de tuse sub formă de ceai, stimulează pofta de mâncare, facilitează digestia şi măreşte tonusul general. Aşadar, poftiţi la o felie de tartăp cu dovleac şi ghimbir!

Tartă cu dovleac şi ghimbir - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 300 g făină 150 g unt sau margarină 1 ou 1 praf de sare 1 linguriţă oţet

800 g dovleac

300 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară măcinată

1 praf nucşoară rasă

1 linguriţă ghimbir ras

1 gălbenuş pentru uns

Tartă cu dovleac şi ghimbir - Cum se prepară

Se amestecă făina cu untul sau margarina, se adaugă apoi oul, praful de sare, oţetul şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece o oră. Între timp, se taie dovleacul, se curăţă de seminţe, fibre şi coajă, se taie bucăţi şi se trece pe răzătoare. Se amestecă cu zahărul, scorţişoara, nucşoara, ghimbirul (opţional) şi se căleşte, amestecând permanent până scade toată zeama.

Se împarte aluatul în două şi se întinde în foi. Cu una dintre ele se tapetează forma de tartă pe interior, cu tot cu pereţii laterali. Se toarnă compoziţia de dovleac rece şi se acoperă cu cea de a doua foaie, lipind bine pe margini. Se înţeapă în mai multe locuri, pentru a elimina aburii formaţi în timpul coacerii. Se unge deasupra cu gălbenuş bătut şi se coace circa 40 de minute.