Tartă cu mango
Tartă cu mango este perfectă pentru un desert de vară.

Ingrediente
Pentru crustă
150 g migdale crude
100 g curmale fără sâmburi, înmuiate 10' în apă caldă
1 lingură ulei de cocos
1 praf de sare
Pentru crema de mango
300 g mango bine copt
200 g caju, înmuiat 4 ore în apă sau peste noapte
50 ml lapte vegetal
2 linguri ulei de cocos topit
2 linguri îndulcitor natural
1 linguriță suc de lămâie
1 mango mare, copt, pentru ornat
Mod de preparare
Pui în robotul de bucătărie migdalele și le mărunțești până devin o făină grosieră.
Adaugi curmalele, uleiul de cocos și sarea. Mixezi până când obții o compoziție lipicioasă pe care o pui într-o formă de tartă. Dai la congelator cât timp pregătești crema.
Adaugi mangoul, cajuul scurs, laptele vegetal, uleiul de cocos topit, îndulcitorul și sucul de lămâie în blender și mixezi până obții o cremă fină și omogenă.
Scoți crusta din congelator și torni crema de mango în ea. Nivelezi ușor cu o spatulă. Dai la frigider cel puțin 3 ore sau în congelator pentru 1 oră, până se întărește. Scoți, decorezi cu mango tăiat felii subțiri și mai lași la frigider 30 de minute.