Tartă cu mango

Tartă cu mango este perfectă pentru un desert de vară.

tarta cu mango jpg

Ingrediente

Pentru crustă

150 g migdale crude

100 g curmale fără sâmburi, înmuiate 10' în apă caldă

1 lingură ulei de cocos

1 praf de sare

Pentru crema de mango

300 g mango bine copt

200 g caju, înmuiat 4 ore în apă sau peste noapte

50 ml lapte vegetal

2 linguri ulei de cocos topit

2 linguri îndulcitor natural

1 linguriță suc de lămâie

1 mango mare, copt, pentru ornat

Mod de preparare

Pui în robotul de bucătărie migdalele și le mărunțești până devin o făină grosieră.

Adaugi curmalele, uleiul de cocos și sarea. Mixezi până când obții o compoziție lipicioasă pe care o pui într-o formă de tartă. Dai la congelator cât timp pregătești crema.

Adaugi mangoul, cajuul scurs, laptele vegetal, uleiul de cocos topit, îndulcitorul și sucul de lămâie în blender și mixezi până obții o cremă fină și omogenă.

Scoți crusta din congelator și torni crema de mango în ea. Nivelezi ușor cu o spatulă. Dai la frigider cel puțin 3 ore sau în congelator pentru 1 oră, până se întărește. Scoți, decorezi cu mango tăiat felii subțiri și mai lași la frigider 30 de minute.