Tartă cu praz şi ciuperci

tarta cu praz si ciuperci jpeg

Pentru această tartă cu praz şi ciuperci nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Din ele vei obţine un preparat deosebit, care va fi faimos în rândul celor dragi care se vor înfrupta din tarta cu praz şi ciuperci. Dacă nu ne crezi, încearcă şi tu să prepari reţeta.

Tartă cu praz şi ciuperci - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 500 g făină 1 ou 100 ml ulei 2 linguriţe oţet 1 praf de sare 3-4 linguri apă călduţă

1-2 fire praz

400 g ciuperci

sare

piper

200 g smântână

4 ouă

100 g caşcaval

3 linguri ulei

Tartă cu praz şi ciuperci - Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu oul, uleiul, sarea, oţetul şi apa călduţă. Frămânţi un aluat potrivit de tare, acoperi cu folie şi dai la frigider cel puţin 30 de minute.

Speli şi tai felii ciupercile. Cureţi prazul, îl speli, îl tai rondele şi îl căleşti în uleiul încins. Când s-a înmuiat, adaugi ciupercile şi le ţii până când scade apa lăsată de ele, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Tapetezi o formă de tartă. Întinzi aluatul în foaie şi îmbraci forma, inclusiv marginile. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Torni amestecul de praz cu ciuperci. Baţi ouăle într-un vas, adaugi smântâna şi caşcavalul răzuit şi omogenizezi. Torni amestecul peste compoziţia de praz şi ciuperci şi bagi în cuptorul încins 35-40 de minute. Serveşti caldă.