Tocană de vită (pentru stomac)

tocana vita stomac jpeg

Pe timpul primăverii şi verii, problemele cu stomacul sunt foarte frecvente. Dacă nici ţie nu-ţi sunt străine, ştii cât de importantă este alimentaţia. Însă nu încerca să te abţii de la mâncare. Mai degrabă descoperă bunătăţile care îţi fac bine.

Ingrediente

500 g carne de vită 4 cepe mici 3 linguri ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 dovlecei 750 ml supă de legume 3 frunzuliţe de busuioc oregano uscat sare piper

Mod de preparare

Tai ardeii feliuţe şi dovleceii rondele. Speli carnea, o tai cubuleţe şi o rumeneşti în uleiul de măsline. Adaugi două cepe tocate mărunt şi ­două întregi şi apoi restul de legume.

Când s-au înmuiat, torni supa, acoperi şi laşi să fiarbă, la foc mic, 40 de minute. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi busuiocul şi oregano, după gust, iei vasul de pe foc şi-l laşi acoperit până când serveşti.