Tocăniţă de peşte (pentru diabetici)

O reţetă foarte simplă, ideală pentru cei care suferă de diabet, în care poţi folosi, în general, carne albă de peşte (de preferat cod). Evită somonul sau tonul, în principal, pentru că îşi vor pierde aroma şi gustul specifice.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocată 4 căţei usturoi, pisat 500 g peşte alb (de preferat cod) 1 cutie de roşii tocate 1 ardei iute, tocat 1/4 cană coriandru tocat 2 linguri măsline verzi feliate 1 lingură capere 1 linguriţă oregano uscat 1/2 linguriţă sare 1/2 cană apă 1 avocado, tocat (opţional)
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie la flacără medie. Adaugu ceapa, amesteci din când în când, şi după 2 minute adaugi usturoi şi iar amesteci, din când în când, cam 1 minut.
Adaugi peştele, tăiat cubuleţe, roşiile şi sucul lăsat de ele, ardeiul iute, coriandrul, măslinele, caperele, oregano şi sare. Amesteci. Adaugi apă dacă ţi se pare că este cazul. Acoperi şi laşi pe foc să fiarbă cam 20 de minute. Dai la o parte de pe foc. Serveşti caldă sau la temeperatura camerei, garnisit cu avocado.
Per porţie: 215 calorii; 8 g grăsimi (1 g saturate, 6 g monosaturate); 65 mg colesterol; 9 g carbohidraţii; 23 g proteine; 2 g fibre; 697 mg sodiu; 475 mg potasiu.