Tocăniţă de pui cu roşii şi ardei
Când eşti în pană de idei şi îţi doreşti să prepari ceva delicios, încearcă o tocăniţă de pui cu roşii şi ardei.
Tocăniţă de pui cu roşii şi ardei – Ingrediente (4 porţii)
4 pulpe mari de pui 1 lingură ulei 2 cepe mari 1 morcov 2 ardei graşi 200 g ciuperci 4 roşii cimbru pătrunjel verde sare piper
Tocăniţă de pui cu roşii şi ardei – Cum se prepară
Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeii tăiaţi fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de pui cu roşii şi ardei se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.