Tortilla cu carne de curcan şi ceapă (sănătatea oaselor)

tortilla cu carne de curcan jpeg

Nu este chiar un fel de mâncare tradiţional, dar cu siguranţă este foarte bun pentru sănătatea oaselor.

Ingrediente (4 porţii) 1 ceapă roşie, tăiată fin 1/4 cană oţet balsamic 4 tortilla 1 cană brânză Cheddar răzuită 8 felii de carne de curcan

Mod de preparare

Amesteci ceapa cu oţetul într-un vas şi laşi la marinat 5 minute. Scurgi, păstrând oţetul, eventual pentru o salată.

Încălzeşti două tortilla într-o tigaie la flacără măricivă, pentru 45 de secunde, apoi le întorci. Pe jumătate din foaia de tortilla, pui un sfert din cantitatea de brânză, 2 felii de curcan şi pe deasupra un sfert din cantitatea de ceapă. Apoi, le împătureşti şi le presezi uşor cu o spatulă. Laşi pe foc 2 minute, până începe să se topească brânza. Întorci şi laşi 1-2 minute şi pe partea cealaltă. Transferi pe o farfurie pentru a le păstra calde. repeţi operaţiunea cu restul de 2 tortille şi de ingrediente.

sursa: eatingwell.com