Trufe de casă

trufe de casa jpg

Aceste trufe te vor cuceri. Conţin doar ingrediente naturale şi sunt perfecte pentru toată familia.

Ingrediente

800 g ciocolată menaj fără zahăr

150 g unt

2 linguri lapte rece

200 g cacao neîndulcită

1 linguriță esență de vanilie

150 g migdale măcinate

100 g îndulcitor

1 praf de sare

Mod de preparare

Dai prin răzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată, iar restul o rupi bucățele. Ciocolata rasă o amesteci cu cacaua. Ciocolata ruptă o pui într-un vas cu laptele, praful de sare, îndulcitorul și o topești pe baie de aburi.

Adaugi untul în momentul în care ciocolata este complet topită, amesteci energic până când obții o textură omogenă și cremoasă, apoi pui migdalele și esența de vanilie. Dacă compoziția este prea moale, dai la frigider 30 de minute.

După ce amestecul s-a întărit, formezi bile mici, pe care le rotești prin cacaua amestecată cu ciocolată. Le așezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și dai la frigider pentru a se răci.