Trufe de casă
Aceste trufe te vor cuceri. Conţin doar ingrediente naturale şi sunt perfecte pentru toată familia.
Ingrediente
800 g ciocolată menaj fără zahăr
150 g unt
2 linguri lapte rece
200 g cacao neîndulcită
1 linguriță esență de vanilie
150 g migdale măcinate
100 g îndulcitor
1 praf de sare
Mod de preparare
Dai prin răzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată, iar restul o rupi bucățele. Ciocolata rasă o amesteci cu cacaua. Ciocolata ruptă o pui într-un vas cu laptele, praful de sare, îndulcitorul și o topești pe baie de aburi.
Adaugi untul în momentul în care ciocolata este complet topită, amesteci energic până când obții o textură omogenă și cremoasă, apoi pui migdalele și esența de vanilie. Dacă compoziția este prea moale, dai la frigider 30 de minute.
După ce amestecul s-a întărit, formezi bile mici, pe care le rotești prin cacaua amestecată cu ciocolată. Le așezi într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și dai la frigider pentru a se răci.