Vinete coapte cu usturoi

În doar 30 de minute vinetele coapte cu usturoi vor fi gata şi le vei putea savura cu felii de pâine prăjite.
De ce ai nevoie pentru vinete
4 vinete medii
4 căţei de usturoi
pătrunjel
fulgi de ardei iuţi
200 ml suc de roşii
sare
piper
ulei de măsline
Cum se prepară vinetele
Speli vinetele, apoi le ştergi şi le tai în jumătate, pe lung. Crestezi pulpa din loc în loc, pentru a absorbi mai bine aromele.
Zdrobeşti usturoiul şi-l amesteci cu pătrunjel tocat şi fulgi de ardei iuţi, după gust. Freci fiecare jumătate cu usturoi, pe partea tăiată, şi pui deasupra 2-3 linguri pastă de tomate. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Aşezi vinetele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 20-30 de minute.