Vinete coapte cu usturoi

vinete jpeg

În doar 30 de minute vinetele coapte cu usturoi vor fi gata şi le vei putea savura cu felii de pâine prăjite.

De ce ai nevoie pentru vinete

4 vinete medii

4 căţei de usturoi

pătrunjel

fulgi de ardei iuţi

200 ml suc de roşii

sare

piper

ulei de măsline

Cum se prepară vinetele

Speli vinetele, apoi le ştergi şi le tai în jumătate, pe lung. Crestezi pulpa din loc în loc, pentru a absorbi mai bine aromele.

Zdrobeşti usturoiul şi-l amesteci cu pătrunjel tocat şi fulgi de ardei iuţi, după gust. Freci fiecare jumătate cu usturoi, pe partea tăiată, şi pui deasupra 2-3 linguri pastă de tomate. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Aşezi vinetele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 20-30 de minute.

Sursa http://www.italianrecipebook.com

http://www.italianrecipebook.com