Vinete gratinate la cuptor

vinete gratinate la cuptor jpeg

Este sezonul vinetelor şi ar fi bine să profităm de ele. Sunt sărace în calorii şi bogate în vitamine şi minerale, ferindu-ne de multe boli. Originare din India, vinetele au un conţinut bogat de calciu (care întăreşte sistemul osos), magneziu ( ajută la combaterea stărilor de nervozitate), cât şi de potasiu, un mineral care ajută la stimularea inimii. Avem pentru voi o reţetă de vinete gratinate la cuptor, perfect pentru o astfel de zi.

Vinete gratinate la cuptor - Ingrediente (1 tavă)

3 vinete potrivite 350 g caşcaval frunze de busuioc pătrunjel proaspăt cimbru uscat sare piper ulei

Vinete gratinate la cuptor - Mod de preparare

Speli vinetele şi le îndepărtezi cotoarele. Le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi le prăjeşti. Le pui într-o tavă termorezistentă. Le condimentezi cu sare, dacă mai vrei, şi piper. Toci busuiocul şi pătrunjelul (mai păstrezi câteva frunze pentru ornat), razi caşcavalul şi le presari peste vinete, împreună cu cimbrul. Introduci tava la cuptor circa 25 de minute. Serveşti vinetele calde.